Kahramanmaraş Boşanma Avukatı

Evlilik birliğini sürdüremeyen çiftler, evliliklerini sonlandırmak için boşanma davası açarlar. Boşanma süreci Türk Medeni Kanunu gereği mahkemede hakim tarafından verilen onayla gerçekleşmektedir.

Evlilik müessesesini sonlandırmak isteyen çiftler Aile Mahkemesine başvurarak evliliklerini sonlandırma işlemene başlayabilirler. Bu süreçte taraflar boşanmanın karşılıklı anlayışla gerçekleşmesi için boşanma avukatlarından yardım alırlar. Boşanma avukatları evliliğin sona ermesine neden olan olayları ve süreçleri müvekkili tarafından ele alarak süreç için gerekli çalışmaları yürütür. Evliliği sonlandırma bazı çiftler karşılıklı anlaşma sonucu karar verse de bazı çiftler çekişmeli boşanma süreci yaşamaktadır. Her iki süreçte de Kahramanmaraş boşanma avukatı müvekkilinin istekleri doğrultusunda boşanma süreci için gerekli dava sürecini en etkili şekilde yürütmektedir.

Boşanma sürecinde eşlerin kişisel veya yasal durumlarına bağlı olarak dava sürecinin seyri değişmektedir. Bundan dolayı eşler boşanmaya karar verdiğinde boşanma avukatı müvekkilinin boşanmaya neden olan olaylar ve süreçler hakkında bilgi edinerek mahkeme usulüne uygun olarak dava seyrini belirlemesi gerekmektedir. Dava seyri anlaşmalı boşanma süreçlerinde boşanma protokolünün eşlerin isteklerine ve boşanma nedenlerine göre eksiksiz hazırlanması gerekmektedir. Boşanma sürecinde hazırlanan protokol oldukça önemlidir. Bundan dolayı anlaşmalı boşanma süreçlerinde uygulanan protokol çiftlere göre değişiklik göstermektedir. Boşanma protokolü Kahramanmaraş boşanma avukatı tarafından çiftlerin istekleri ve mahkeme esaslarına bağlı olarak eksiksiz şekilde hazırlanmaktadır. Emin Hukuk Bürosu tarafından hazırlanan boşanma protokolü ile anlaşmalı boşanma süreci genellikle tek celsede karara bağlanmaktadır.

Evliliği bitirme süreçleri çiftler tarafından oldukça yıpratıcı geçmektedir. Boşanma süreçlerinde çiftler boşanma avukatlarından yardım alarak zorlu sürecin üstesinden gelmeyi başarabilirler. Boşanma esnasında yaşanan mal paylaşımları, nafaka, tazminat ve çocukların velayetleri gibi konularda yaşanabilecek anlaşmazlıklarda Kahramanmaraş boşanma avukatı müvekkilinin istekleri doğrultusunda en doğru yolu çizmektedir. Bununla beraber dava içerisinde evliliği sonlandırmaya neden olan etkenler iyi boşanma avukatları tarafından dinlenerek yaşanan olaylarda boşanmaya neden teşkil eden etkenleri seçerek dava hazırlığını gerçekleştirir. Hukuk sistemine bağlı olarak nedensiz açılan boşanma davaları reddedilmektedir.

 

Boşanma Avukatı ve Boşanma Nedenleri

 

Çiftlerin evliliğini sona erdirecek boşanma sürecine başvurabilmeleri için özel ve genel sebepler bulunmaktadır. Bu sebepler Medeni Kanun’da yer almaktadır. Genel olarak boşanma nedenleri ise; cana kastetmek, zina, çok kötü muamele veya gurur kırıcı davranış, suça karışmak ve uygunsuz bir hayat sürmek, çiftlerden birini evi terk etmesi, akıl ve ruh hastalığı, dengesiz davranışlar, evlilik birliğinin temelden sarsılması yani şiddetli geçimsizliktir. Boşanma davaları bahsedilen sebeplerden birine bağlı olarak açılmalıdır. Kahramanmaraş boşanma avukatı boşanma süreçlerinde yaşanan olaylara bağlı olarak boşanma nedenini belirten bir dilekçe ile mahkemeye başvurarak boşanma sürecini gerçekleştirir.

Boşanma davalarında genellikle avukatlar tarafından evlilik birlikteliğinin temelinden sarsılması/şiddetli geçimsizlik nedeni ile dava süreçleri gerçekleşir. Şiddetli geçimsizlik nedeni ile açılan boşanma davaları daha genel olmaktadır. Akıl sağlığı yerinde olmamasına bağlı olarak açılan dava prosedürleri genel olarak daha zorlu geçmektedir. Hastane raporları ve heyet onayı gibi tespit isteyen bilgiler boşanma sürecinin uzamasına neden olmaktadır. Bu durumlar belgelenmediği taktirde boşanma süreci gerçekleşmemektedir. Evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeni ile açılan davalarda istenilen deliler ve delillerin ispatı daha kolay gerçekleşmektedir. Bundan dolayı Kahramanmaraş boşanma avukatı tarafından genellikle boşanma davaları bu nedenle açılmaktadır.

Genellikle boşanma avukatları boşanma nedeni olarak evlilik birliğinin temelden sarsılmasını neden olarak görseler de evlilik içerisinde yaşanan tüm olay ve süreçler boşanma dilekçesinde yer almaktadır. Kahramanmaraş boşanma avukatı müvekkilinin boşanma nedenini dikkatle dinleyerek boşanma seyrini ilerletmektedir. Taraflar tarafından boşanma süreci için belirtilen tüm detaylar Emin Hukuk Bürosu tarafından mahkeme esasına bağlı olarak dilekçeye eklenir. Boşanma süresinde aile birliğini bozan tüm detaylar boşanma avukatı tarafından mahkemeye sunulması üzerine dava dosyasına eklenir. Aile birliğini bozan olay ve süreçlerin ispatı için boşanma avukatı müvekkilini bilgilendirerek boşanma davasına hazırlanır.

 

Boşanma Davasında Avukatın Önemi

 

Boşanma süreçlerinde taraflar yıpratıcı bir sürece girerler. Bu süreçte yaşanan unsurlar ve boşanma sürecinde tarafların istekleri konusunda boşanma avukatından yardım almaları gerekmektedir. Taraflar evlilik birliğini sonlandırmaya karar verdikleri anda mal paylaşımı, çocukların velayeti, nafaka ve tazminat gibi konularda sürecinde getirdiği psikoloji ile anlaşmaya varmazlar. Bu anlaşmazlık durumu dava sürecini de etkileyerek boşanmanın gerçekleşmemesi sorunlara yol açabilir. Emin Hukuk Bürosu bünyesinde bulunan Kahramanmaraş boşanma avukatı sayesinde taraflar arasındaki sorunlar mahkeme seyrine ve Medeni Kanun’a uygun olarak gerçekleştirilmektedir.

Boşanma süreçleri anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma şeklinde gerçekleşmektedir. Anlaşmalı boşanmalarda taraflar ortak kararı üzerine boşanma protokolü hazırlanmaktadır. Hazırlanan bu protokol Kahramanmaraş boşanma avukatı tarafından tarafların istekleri doğrultusunda eksiksiz hazırlanarak boşanma davasına başvuru yapılmaktadır. İyi bir boşanma avukatından yardım alarak mahkeme sürecine eksiksiz bir boşanma protokolü ile başvurarak boşanma sürecini hızlandırabilirsiniz.

Çekişmeli boşanmalarda taraflardan birinin boşanmak istememesi veya taraflar arasında boşanma sürecinde yaşanan sorunlar olmaktadır. Bu sorunlar taraflara göre değişiklik gösterebilmekle beraber boşanma avukatı olmadan süreci sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Taraflar arasında yaşanan sorunlara ilişkin dava içerisinde yer alan belgelerin ispatından taraflar arasında sorunun çözülerek hızlı bir şekilde boşanmanın sağlanabilmesi için Kahramanmaraş boşanma avukatı titizlikle çalışmaktadır. Dava seyrini müvekkilinin aleyhine döndürme konusunda çalışan Emin Hukuk Bürosu avukatları tarafından çekişmeli dava süreçleri mahkeme esaslarına uygun olarak yürütülmektedir. Boşanma nedeninin mahkemeye etkili şekilde sunma, boşanma dilekçesinin eksiksiz hazırlanması, delillerin takibinin sağlanması ve dava sürecinin takibini boşanma avukatları tarafından takip edilmektedir. Bununla beraber boşanma avukatları tarafından mahkeme esnasında haklarınızı koruyarak boşanma sürecini gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu detaylar ile boşanma avukatı olmadan ilgilenmeniz ve takip etmeniz oldukça zordur. Bundan dolayı Kahramanmaraş boşanma avukatı boşanma süreçlerinde müvekkillerine en etkili şekilde yardımcı olmaktadır.