Kahramanmaraş En İyi Ceza Avukatı

Ceza avukatı kavramı mevzuatta avukatlığın alt dalı olarak tanımlanmış olmasa da ceza davalarına giren avukatlar için kullanılan bir tabirdir. Ceza avukatı, mağdur olan kişinin haklarının en iyi şekilde savunulması için veya kişilerin özgürlüğünü sağlayabilmek adına çalışma yürütmektedir.

Avukatların esas görevi olan savunma görevi ceza avukatlarının da görevidir. Fakat, bu savunma görevi kişinin özgürlüğünü doğrudan ilgilendirdiği için önem arz etmektedir.

Kahramanmaraş en iyi ceza avukatı; Ağır Ceza Mahkemesi, Sulh Ceza Hakimlikleri ve Asliye Ceza Mahkemelerinde sürdürülen ceza davalarında hizmet almak isteyen şüpheli, sanık veya mağdurlar tarafından aranmaktadır. Ceza avukatları sanık veya şüphelileri savunurken "müdafi" olarak isimlendirilir. Müdafi, şüpheli veya sanığın hakkını savunan ve haklarını korumak için gerekli işlemleri gerçekleştiren avukattır.

Türkiye'de Ceza Avukatlığı Alanı Var Mıdır?

Dünya genelinde avukatlık mesleği de doktorluk gibi branşlaşmanın uygulandığı bir meslektir. Avukatlık mesleğinde branşlaşmaya gidilmesinin temel sebebi avukatların bu alandaki uzmanlığını artırarak daha etkin bir yapı kazanmalarını sağlamaktır. Dünya genelinin tam aksine Türkiye'de henüz ne mevzuatta ne de uygulamada branşlaşma söz konusudur. Bu nedenle halk genelinde "ceza avukatı" olarak nitelendirilen bir branşın varlığı söz konusu değildir.

Avukatlık Kanunu'nda belirtildiği üzere avukatlık mesleğini icra edenler hukuk ve ceza davalarında müvekkillerini savunma özgürlüğüne sahiptir. Ülkemizde "ceza avukatı" tabirinin yayılmasının temel sebebi ise bazı avukatların sıklıkla ceza hukuku işlemlerini gerçekleştirmesidir. Kahramanmaraş en iyi ceza avukatı araştırmasının yapılmasının temel sebebi de budur.

Ceza mahkemelerinde görülmekte olan davalar  kişilerin hürriyetini etkileyen davalar olduğu için önem arz eden davalardır. Bu nedenle bu tarz davalar için avukat arayan kişiler genellikle ceza alanında pratik kazanmış avukatlardan istifade etmek isterler. Emin Hukuk Bürosu, bünyesinde bulundurduğu avukatlar ile ceza davalarında danışmanlık ve avukatlık hizmeti sağlamaktadır.

Ceza Avukatının Görev Süresi

Bir avukatı görevlendirdiğiniz zaman avukatın görev süresi takip edilen davada kararın kesinleşmesi aşamasına kadar devam etmektedir. Karar kesinleşene kadar avukat yasal işlemleri yapmak zorundadır. Yerel mahkemede kararın verilmesi kararın kesinleştiği manasına gelmez. Verilen karara yönelik itirazların sonuçlanacağı Yargıtay aşamasına kadar avukatlık görevi devam etmektedir.

Soruşturma aşamasında da avukat görevlendirme söz konusu olabilir. Görevlendirme kapsamı yalnızca soruşturma kapsamı için geçerliyse soruşturma işlemlerinin tamamlanması ile birlikte avukatın görevi de sona erecektir.

Ceza Avukatının Savunma Fonksiyonu

Kahramanmaraş en iyi ceza avukatı araştırmasını yapan kişiler ceza avukatının fonksiyonu hakkında da bilgi sahibi olmak isteyebilirler. Ceza avukatının yapması gereken temel şey suç isnadı üzerinde bulunan kişilerin hakkını savunmaktır. Savunma yapmanın temel amacı gerçekleşen olayda maddi gerçeğin ortaya çıkabilmesine yardımcı olmaktır.

İddianamenin mahkemeye sunulması ve kabul edilmesi ile birlikte başlayan dava sürecinde avukat savunma yaparak iddianamede itiraz edilmesi gereken hususları mahkemeye sunar. Bunu gerçekleştirirken iddianamede belirtilen suç vasfına dikkat eder. Bu aşamada önemli olan suç vasfının doğru bir şekilde tespit edilmesini sağlayarak vasfa uygun bir şekilde savunma yapabilmektir. Avukatlar savunma fonksiyonlarını yerine getirirken suç vasıflarına dikkat ederek savunmayı çerçevelendirir.

Bir Ceza Avukatı Aynı Davada Kaç Farklı Şüpheliyi veya Sanığı Savunabilir?

Avukatlar aynı davada farklı şüpheli veya sanıkları savunabilirler. Savunmayı fonksiyonunu yerine getirirken bunu kaç kişi için yaptığının herhangi bir önemi yoktur. Avukatların savunma fonksiyonuna getirilen tek kısıtlama avukatlığını yaptığı kişiler arasında menfaat çatışmasının yaşanmamasıdır.

Avukatın yapacağı savunma kapsamında kullanacağı belgeler, sarf edeceği cümleler savunmasını yaptığı şüpheli veya sanıklardan birini olumlu etkilerken diğerini olumsuz etkilememelidir. Menfaat çelişkisi yaşandığı zaman avukat, iki müvekkilinden yalnızca birinin savunmasını üstlenmelidir. Kahramanmaraş en iyi ceza avukatı ile haklarını savunmak isteyen kişiler bu bilgiler ışığında davaları için bir avukat tayin edebilirler.

Belirli Suçlar Kapsamında Ceza Avukatının Görevleri

Ağır Ceza Mahkemesi, Sulh Ceza Hakimlikleri ve Asliye Ceza Mahkemesi kapsamında görülen davalarda avukatların yapması gereken bazı işlemler söz konusudur. Örneklendirmek gerekirse:

Kasten adam öldürme suçu söz konusu olduğu zaman savunma avukatlar yardımı ile gerçekleştirilmelidir. Avukat, savunma yaparken öncelikli olarak suçun niteliğine dikkat ederek bir savunma hazırlamalıdır. Suçun nitelikli halleri söz konusu olduğu zaman bu durumun ispatlanabilmesi avukatlar aracılığı ile söz konusu olabilir. Avukat, bu suç kapsamında haksız tahrik hükümlerinden yararlanma durumunun söz konusu olup olmadığına da dikkat etmeli ve savunmada bu durumdan bahsetmelidir. Kahramanmaraş en iyi ceza avukatı meşru müdafaa durumlarının da vakıa da söz konusu olup olmadığını değerlendirmektir. Ceza avukatı, olayın müvekkili lehine sonuçlanabilmesi açısından delillerin toplanabilmesini sağlamalıdır.

Nitelikli dolandırıcılık gibi bir suç söz konusu olduğu zaman avukatın yapması gereken şey davaya dair genel bilgileri toplamaktır. Çünkü bazı bilgilerin yalnızca hukuk bilgileri ile çözümlenebilmesi söz konusu değildir, teknik bilgiye ihtiyaç duyulma riski söz konusu olabilir. Avukatın temel amacı vakıanın nasıl gerçekleştiğini delilleri ile birlikte ortaya sunmaktır. Nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen bir şüphelinin ceza da indirim sağlayacak nedenlere dayanması söz konusu ise ceza avukatı bu durumu ortaya koymalıdır.

İşlenen diğer suçlar kapsamında da ceza avukatının gerçekleştirmesi gereken şeyler suç vasfının doğru bir şekilde tayin edilebilmesini sağlamaktır. Suç vasfının tayini, müvekkilin haklarını koruyabilmek açısından önem arz eder. Kahramanmaraş en iyi ceza avukatı, müvekkilini savunurken olayın gerçekleşme anını doğru bir şekilde ifade edebilmek adına delillerin toplanmasını sağlar. Yapılan savunma ile suç vasfını, hangi şartlar altında işlendiğini ve nedenlerini mahkemeye sunarak şüpheli veya sanığın beraat edebilmesini veya daha fazla ceza almamalarını sağlar. Halk arasında ağır ceza avukatlığı olarak da bilinen bu fonksiyon ile birlikte maddi gerçeği ortaya çıkarabilecek bir savunma sunulur. Sanık hakları zedelenmeden gerçekleştirilen savunma ile avukat, yargılamanın tamamlanabilmesi için önemli bir faktör halini alır.