Maraş İcra Avukatı

İcra avukatı, alacağını tahsil edemeyen her vatandaş için adaleti sağlayan avukatlardır. Emin Hukuk Bürosu'da işinin uzmanı icra avukatları çalışır. Borçlunun borcunu ödemediği durumlarda icra avukatlarımız müvekkilleri yerine gereken işlemleri yapar ve takibini de gerçekleştirir.

Alacaklının talebinin gerçekleştirilmesi için İcra Müdürlüğü'ne başvurulur. İcra avukatları borçlunun taşınır ve taşınmaz haldeki tüm mal varlığını tespit eder. Bu mallar üzerinden borcun tahsil edilmesini, alacaklının parasını almasına sağlar. Bir alacaklının borcunu tahsil edememesi çok karşılaşılan bir durumdur. Bu davalar adaleti sağlayarak, alacaklının parasını almasını sağlar. Devletin gücünün kullanıldığı bu davalarda icra avukatlarımız gerekli tüm işlemleri yaparak, müvekkilinin düştüğü zor durumdan kurtulmasını sağlar. Kahramanmaraş icra avukatı kadrosu ile hukuk büromuz, tüm icra davalarında en başarılı sonuçlara ulaşmaktadır. Borçlarını zamanında ödemeyen ya da hiç ödemeyen kişiler için devletimizin hukuk sisteminden yardım almak, en iyi yöntemdir. Sorunlu kişiler ile anlaşmaya çalışmak çoğu zaman faydalı olmaz. Bu durumlarda her gün geciken ödemeler nedeni ile dürüst vatandaş da mağdur olur. İcra hukuku bu konudaki tüm uyuşmazlıkların çözülmesine yarar. Sorunlar hukuk sisteminin doğrularına göre çözülerek adalet sağlanır. Borcun alınamadığı durumlarda icra avukatlarımıza vekalet verdikten sonra gerekli tüm işlemler gerçekleştirilecektir.

İcra İşlemleri Nasıl Yapılır?

Borcun tahsil edilemediği durumlarda, devletin gücünden yararlanılarak icra işlemleri ile borçlar tahsil edilebilir. Kahramanmaraş ilinde ve diğer çevre illerdeki kişilerin alacak sorunlarının çözülmesi için de Emin Hukuk Bürosu olarak birçok başvuru almaktayız. Bu işlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması, Kahramanmaraş icra avukatı ile anlaşarak sağlanır. Alacakların tahsili konusundan zor kullanmak sadece devlet organları tarafından yapılabilecek bir işlemdir. Bu işlemlerle ilgili evrakların toplanması ve sürecin başlatılması gibi tüm işlemleri avukatlarımız sizin için gerçekleştirecektir. Devlet bu yetkisini İcra Daireleri aracılığı ile kullanmaktadır. Borçlunun malına el koyularak, ödeme için gerekli kısımlar kullanılabilir. Borçlunun malları satılarak, alacaklıya karşı olan tüm borcu ödenir. Borçlarını doğru ve zamanında ödemeyen her vatandaş için gerekli işlemler başlatılabilir. Kimsenin hukukun karşısında bir üstünlüğü yoktur. Kahramanmaraş icra avukatı kadromuz ile siz de hakkını arayarak, tüm alacaklarınıza kavuşabilirsiniz.

İcra Avukatı İcra Sürecini Nasıl Yönetir?

İcra avukatlarımız ile görüşmeniz sonrasında gerekli evraklar toplanır ve işlemler başlatılır. İcra avukatı bu süreçte uzlaşmanın sağlanabilmesi için öncelikle davalı olan kişi ile iletişime geçer. Anlaşma sağlanarak borç tahsil edilebilir. Borç ödememe sorunu ülkemizde çok fazla karşılaşılan ve dava sürecine neden olan olaylar arasındadır. Kişilerin kendi arasında anlaşamadığı durumlarda icra avukatınının iletişime geçmesi ile davalı olunan kişi bu durumdan çekinerek ödemeyi hemen yapabilir. Bu durumlarda icra takibine gerek kalmadan sorun çözülmüş olur. İcra takibinden doğan tüm masraflar da borçlu olan kişi tarafından ödenir. Bu nedenle Kahramanmaraş icra avukatı ile başlatılan davalar icra takibine gerek kalmadan da çözülebilir. Hem borcu hem de masrafları ödemek zorunda kalmadan, davalı borcu ödemeyi kabul edebilir. İcra avukatı ile davalının anlaşamadığı durumlarda ise, icra işlemleri başlatılır. İcra Müdürlüğü'ne verilen dilekçe ile icra takibi başlar. Davalının eline geçen tebliğ kağıdından sonra, davalı kişi borcu ödediğine ya da borcu olmadığına dair belgeler ile bu duruma itiraz edebilir. Ülkemizde yapılan son değişiklikler ile birlikte icra takibi kısa süre içinde sonuç verir. Ortalama bir ay gibi bir sürede hem borçlunun alacağı hem de icra masrafları davalı kişiden tahsil edilir. İşlemlerin kısa süre içinde tamamlanması vatandaşlar için olumlu bir adalet anlayışı da sağlar.

Kahramanmaraş İcra Avukatı Hangi Konularla İlgilenir? 

İcraya konu olan olaylar çok geniş bir kapasiteye sahiptir. Bu nedenle yapılan işlemler büyük bir özveri, tecrübe ve dikkat gerektirir. İcra avukatları her türlü alacağın tahsil edilmesi ile ilgili davalar ile ilgilenirler. Borçlu ve alacaklının kendi başına uzlaşamadıkları konularda ara bulucu olarak görev yapabilirler. Uzlaşma olmayan durumlar icra takibi ile gerekli işlemlerin yapılmasını sağlar. Davasını aldığı her alacaklının tüm işlemi bitene kadar görevini en iyi şekilde yapan kadromuz ile parasına kavuşan birçok müvekkilimiz bulunmaktadır. Borçlunun mal varlıklarına el koyularak, satış yapması engellenir. Borçlunun üzerinde olmayan mallar için icra işlemi yapılamaz. Doğru olmayan şekilde yapılan işlemler, borçlunun mal kaçırarak haczi engellemesine neden olabilir. Bu nedenle avukatlarımız işlemi başlattığı anda malların da satışını engelleyecek işlemleri başlatır. El konulan mallar için satış işlemleri başlatılarak, borcun tahsili ile ilgili tüm işlemler yapılır. Kahramanmaraş icra avukatı kadromuz, alacaklı parasına kavuşana dek tüm görevlerini yetine getirir. Borçlunun rehin ya da ipotekli olan malı da satılarak, paraya çevrilebilir. Ödenmeyen borçlar nakdi ya da çek karşılığı olabilir. Bu durumda icra avukatları tahsil edilemeyen çek ve senetler için de icra takibi başlatabilir. Finansal kiralama ya da kredi sözleşmeleri nedeni ile ortaya çıkan borçların da tahsili icra davaları ile yapılabilir. Alacakların takibi gerçekleştirilerek, alacaklının parasına kavuşması sağlanır. Borçlu kişi açılan icra davası için de karşı dava açabilir. Bu durumda haksız borç ve alacaklar için de avukatlarımız çalışabilir. Borçlu olarak dava açılan kişi karşı dava açarak borcuna itiraz edebilir. İki durumda da adalet sağlanarak, borçlu ve alacaklının sorunu çözülür. Haciz işlemleri süreci borç ödenene kadar avukatlarımız müvekkilleri ile sürekli iletişim halindedir. Bu süreçte hassas davranılması ve doğru adımların atılması gerekir. Psikolojik olarak parasını alamayan alacaklı dava konusunda içi rahat bir şekilde hayatına devam edebilir. Emin Hukuk Bürosu olarak en kısa süre içinde mağdur olan müvekkillerimiz, sorunlarını çözmek için çalışmaya devam ediyoruz.